Wilt u uw enveloppen personaliseren met uw eigen logo, adres of een tekst? Of het nu gaat om een A5 envelop met venster of een A4 kunststof envelop, wij kunnen deze bedrukken met uw eigen logo, afbeelding en/of tekst. Daarnaast kunnen wij de enveloppen bedrukken met diverse, door u ontworpen, decoraties. Bij budgetenvelop.nl is dit al mogelijk vanaf 100 stuks. Voor deze, maar ook voor andere hoeveelheden bedrukte enveloppen worden de volgende druktechnieken gebruikt

- Offset (papier)
- Digitaal druk (papier en kunststof)
- Hotfoil bedrukking (kunststof, 1 kleur)
- Flexobedrukking (kunststof)
- Rotogravure druk (kunststof)

Bedrukte visitekaartjes


Offset

Offset wordt gebruikt in ca. 80% van het drukwerk in Nederland en is de meest voorkomende druktechniek in de westerse wereld. De drukvorm heeft geen reliëf; op de drukvorm ontstaat in een fotochemisch proces een verschil in oppervlaktestructuur, waardoor het drukbeeld, de af te drukken delen van de druk vorm, inkt (=vet) kunnen vasthouden en andere delen juist een 'filmdun' laagje water weten vast te houden en zo de inkt afstoten. Offset druk werkt op het principe dat water (onbedrukt deel) en vet (inkt; bedrukt deel) elkaar afstoten.

 

Digitale druk

Wordt hoofdzakelijk gebruikt voor commercieel drukwerk in de sfeer van direct marketing, mede door de mogelijkheden tot personalisering. De techniek van digitaal drukken is sterk in ontwikkeling; toepassingsgebieden (oplage/omvang) worden commercieel steeds aantrekkelijker; de toepassing is aan het 'doorbreken'.

De digitale drukmethode lijkt soms een vorm van offset, maar verschilt hiervan doordat de drukvorm niet in een fotochemisch proces tot stand komt, maar elektronisch.
Daarbij wordt de drukvorm voor elke drukgang opnieuw rechtstreeks aangestuurd vanuit een computergeheugen.
Digitaal drukken heeft als voordeel dat de tijd en kosten voor het maken van de
drukvorm vrijwel wegvallen, waardoor deze drukmethode rendabel kan zijn voor hele kleine
oplagen, vanaf 500 stuks; anderzijds biedt het ook de mogelijkheid om elk te bedrukken vel een andere inhoud te geven; denk daarbij aan personalisering, nu niet alleen door middel van tekst, maar ook d.m.v. full colourillustraties!
 

Hot foil bedrukking

Een speciale techniek waarbij de inkt via een cliché of een stempel op de verpakking wordt aangebracht. De inkt wordt middels een op een rol vervaardigde folie die voorzien is van een zilver, goud of andere standaard kleur inkt overgebracht op de verpakking. De verwarmde stempel, wordt nu een gedeelte van de inkt die op de folie zit afgenomen en direct op het te bedrukken oppervlak aangebracht. Deze techniek is al in te zetten bij een afname van 100 stuks.
 

Flexodruk

Flexodruk komt voort uit wat enkele eeuwen geleden begon als eenvoudige stempeltechniek
Hierbij wordt gebruik gemaakt van een flexibele drukplaat (in de meeste gevallen van siliconen). Vanwege deze flexibiliteit past de drukplaat zich aan, aan het te bedrukken materiaal. Hierdoor zijn verschillende soorten materiaal te bedrukken als plastic, karton en folies. De nauwkeurigheid en de kwaliteit van het flexodrukwerk is zo hoogstaand geworden dat de kwaliteit van offset en diepdruk benaderd wordt.
 

Rotogravuredruk / diepdruk

Deze techniek kenmerkt zich door het gebruik van een drukplaat waarin kleine verdiepte uitsparingen de inkt vasthouden. Bij diepdruk worden in een cilinder (drukplaat) puntjes geëtst. Daarna wordt de hele vorm ingeïnkt met een zeer dunne inkt. De overtollige inkt wordt weggeschraapt met een rakel. Het materiaal kan alleen de inkt uit de napjes aannemen. De bewerking van de cilinders is relatief kostbaar. De hoge snelheden van deze rotatietechniek maken haar echter geschikt voor grote oplagen en voor veelkleurendruk waarbij ook kleine kleurnuances (echte halftonen) door de verschillende dieptes van de rasternapjes goed worden weergegeven.


Bent u geinteresseerd in een bedrukte envelop? Vraag hier uw offerte aan.


 


 
  • ideal
  • Maestro
  • Mastercard
  • DHL